02-06-04

Trenette con carciofi e pomodoro (Trenette met artisjokken en tomaat)

Ingrediënten :
400 gr trenette - 4 artisjokken - 1 citroen - 1 ui - 1 teentje look - 200 gr tomatenblokjes - 2 lepels olijven - 2 lepels olijfolie - 2 lepels gehakte peterselie - zout

Bereiding :
Maak de artisjokken schoon  .Snijd de harde buitenbladeren af tot je het binnenste, vlezige gedeelte overhoudt.  Snijd de artisjok dan in fijne reepjes en leg ze in water met het sap van het citroen, zodat ze niet verkleuren.
Hak de ui en de look fijn.  Fruit ze in olijfolie.  Voeg dan de tomaten toe en kruid met zout.  Laat op een middelmatig vuur, zonder deksel, verder stoven.
Hak de olijven klein en voeg ze bij de saus.  Doe er ook de peterselie bij en haal de saus van het vuur;
Kook ondertussen de pasta beetgaar.  Giet af en meng onder de saus.  Giet er een straaltje olijfolie op en dien onmiddellijk op.

Buon appetito ! 

 Recept : Spaghettitaliani

15:32 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.