19-06-04

Spaghetti con vongole al verde (Spaghetti met venusschelpen
in het groen) (390 kcal)

Ingrediënten :
320 gr spaghetti - 120 gr vongole (gewicht zonder schelp) (venusschelpen) - peterselie - 1 teentje look - 2 lepels olijfolie - zout - peper

Bereiding :
Was de peterselie.   Droog hem goed af en hak hem fijn.
Pel de look en hak hem fijn.  Meng de olie met de look en peterselie.  Zout lichtjes en zet opzij.
Kook de spaghetti beetgaar.
Was de venusschelpen.  Zet ze, onder deksel, op tot alle schelpen open zijn.  Haal ze uit de schelpen.
Ondertussen zet je de pan met de peterselie op een zacht vuur.  Roer goed dooreen.  Voeg dan de venusschelpen toe.  Laat het geheel nog  5 minuten koken.  Roer regelmatig dooreen.
Giet de spaghetti af, maar laat ze niet te droog worden.  Voeg ze bij de venusschelpen.  Bestrooi met wat versgemalen peper en dien op.

Buon appetito!

Recept : Cucina con me.

14:29 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.