20-06-04

Paglia e fieno con radicchio (Tweekleurige tagliatelle met radicchio) (400 kcal)

Ingrediënten :
320 gr paglia e fieno (groene en gele tagliatelle) - 500 gr radicchio - 1 grote ui - 1 lepel boter - 5 lepels witte wijn - 40 gr parmezanschilfers - 10 ml olijfolie - 1 koffielepel suiker - zout

Bereiding :
Pel de ui.  Hak hem fijn en fruit in de boter.  Voeg een pollepel water toe en laat 15 minuten op een zacht vuur inkoken, tot alle vocht verdampt is.
Verwijder de harde gedeeltes van de radicchio.  Was de sla en kook ze 30 seconden in gezouten koken water (zo wordt ze minder bitter).  Houd 4 - 5 bladeren apart.
Haal de sla uit met een schuimspaan en spoel af onder koud water.  Droog de sla goed af.  Snijd ze grof en voeg ze bij de ui.  Giet de wijn er over en laat 10 minuten koken.  Roer regelmatig dooreen.
Voeg een lepeltje suiker toe.  Kruid met zout.
Snijd de overgehouden bladeren sla in reepjes.
Kook de pasta beetgaar en giet af.
Meng de pasta onder de saus.  Schep over in een voorverwarmde schotel.  Bestrooi met schilfers parmezaan en met de reepjes radicchio.

Buon appetito!

14:48 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.