20-06-04

Tagliolini al limone (Tagliolini met citroen) (354 kcal)

Ingrediënten :
320 gr tagliollini - 1 onbehandelde citroen - munt - 40 gr boter - peper - zout

Bereiding :
Was de citroen.  Droog hem af en rasp de schil.  Snijd de citroen in twee en pers het sap uit.  Zeef het sap.
Was de muntblaadjes en hak ze fijn.
Smelt de boter in een pan die groot genoeg is om pasta en saus te bevatten.  Voeg het citroensap toe en kruid met zout.  Laat 1 minuut inkoken. Voeg de citroenschil toe en meng dooreen.  Laat nog 1 minuut op het vuur staan en doof dan het vuur.
Kook de tagliolini beetgaar.  Giet af en houd 2 - 3 lepels van het kookvocht.
Doe de pasta en het kookvocht bij de saus.  Voeg de gehakte munt bij.  Meng gedurende 30 seconden dooreen.
Schep over in voorverwarmde borden.  Bestrooi met versgemalen peper en versier met wat muntblaadjes en eventueel wat reepjes citroenschil.

Buon appetito!

13:40 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.