15-07-04

Gnocchi di erbette alla maggiorana (Gnocchi van snijbiet met marjoraan)

Ingrediënten :
1 kg aardappelen - 250 gr snijbiet - ca. 200 gr witte bloem - 1 ei - 500 gr tomaten - 2 takjes marjoraan - olijfolie - peper - zout - parmezaan

Bereiding :
Maak de snijbiet schoon.  Kook ze 3 minuten in kokend water.  Giet af, knijp ze goed uit en hak ze fijn.
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze gaar.  Giet de aardappelen af en laat ze enkele minuten rusten om goed uit te drogen. Draai ze door een groentenzeef en meng ze met het ei, de fijngehakte snijbiet en een snuifje zout. Voeg er de nodige bloem aan toe.(De hoeveelheid hangt af van het soort aardappel : het mengsel mag niet te kleverig zijn, maar moet tamelijk stevig zijn).
Maak rolletjes van ca. 1,5 cm diameter.  Snijd er gnocchi van +/- 2 cm van en kook ze in gezouten water.  Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven. Haal ze uit met een schuimspaan.
Was ondertussen de tomaten.  Maak een kruisvormige insnijding onderaan en dompel ze enkele seconden in kokend water, spoel af onder koud water en pel ze.  Snijd ze in dobbelsteentjes en zet ze enkele minuten op het vuur met 5 lepels olijfolie.
Dien de gnocchi op met de tomaten, de fijngehakte marjoraan en de in schilfers gesneden parmezaan.

Buon appetito!

10:06 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.