15-07-04

Gnocchi di erbette gratinati con la ricotta (Gegratineerde gnocchi van snijbiet met ricotta)

Ingrediënten :
1 kg aardappelen - 250 gr snijbiet - ca. 200 gr witte bloem - 1 ei - 200 gr ricotta - melk - peper - zout - geraspte parmezaan of pecorino

Bereiding :
Maak de snijbiet schoon.  Kook ze 3 minuten in kokend water.  Giet af, knijp ze goed uit en hak ze fijn.
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze gaar.  Giet de aardappelen af en laat ze enkele minuten rusten om goed uit te drogen. Draai ze door een groentenzeef en meng ze met het ei, de fijngehakte snijbiet en een snuifje zout. Voeg er de nodige bloem aan toe.(De hoeveelheid hangt af van het soort aardappel : het mengsel mag niet te kleverig zijn, maar moet tamelijk stevig zijn).
Maak rolletjes van ca. 1,5 cm diameter.  Snijd er gnocchi van +/- 2 cm van en kook ze in gezouten water.  Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven. Haal ze uit met een schuimspaan.
Voeg ondertussen wat melk bij de ricotta, tot je de dikte van een bechamelsaus hebt.  Kruid met peper en zout.
Leg de gnocchi in één laag naast elkaar in een ovenschotel.  Giet er de ricotta over.  Bestrooi met de geraspte kaas en bak in de oven tot het oppervlak goudbruin is.

Buon appetito!

10:30 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.