15-07-04

Penne con erbette e noci (Penne met snijbiet en noten)

Ingrediënten :
400 gr penne  -  150 gr gerookt spek in blokjes  -  600 gr snijbiet  -  2 teentjes look  -  1 koffielepel paprikapoeder  -  1/2 dl cognac  -  1 citrroen  -  60 gr gehakte walnoten  -  40 gr parmezaan  -  3 lepels olijfolie  -  peper  -  zout

Bereiding :
Was de citroen.  Snijd de schil af met een scherp mes en snijd ze in heel fijne reepjes met een schaar.
Was de snijbiet en hak ze fijn.
Bak het spek op een matig vuur, zonder vetstof.  Haal het spek uit de pan en houd het warm tussen 2 borden.  Houd het bakvocht bij.
Giet de olie in de pan met het bakvocht en warm op.  Voeg de cognac toe en laat verdampen.  Fruit hierin de look. Voeg het paprikapoeder toe en de helft van de citroenschil.  Laat enkele minuten op smaak komen.
Stoof de snijbiet enkele minuten op een zacht vuur.
Kook de pasta beetgaar.  Giet af  (Houd enkele lepels van het kookvocht over).  Meng de pasta met de snijbiet.  Doe dit in de pan met de saus. Voe het spek terug bij en schep enkele minuten dooreen op een zacht vuur.
Voeg tenslotte de noten, parmezaan, de rest van de citroenschil en de peper toe.  Meng nog eens goed dooreen en dien op.

Buon appetito!

09:44 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.