13-11-04

Conchigliette con carne e ricotta (Schelpjespasta met vlees en ricotta)

Ingrediënten :
400 gr schelpjespasta - 250 gr gehakt - 2 rode uien - 250 gr ricotta - 4 eetlepels olijfolie - 450 ml gezeefde tomaten (passata) - geraspte grana padano of parmezaan - peper - zout

Bereiding :
Pel de uien en snijd ze in ringen.  Fruit ze in de hete olie.  Roer met een houten lepel tot de uien glazig zijn.  Voeg dan het gehakt toe.
Meng goed dooreen en als het vlees bruin gekleurd is, voeg je de tomaten en wat peper en zout toe.
Zet het vuur wat lager en laat de saus indikken.
Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.  Giet af en doe ze terug in de kom, waarin je ze gekookt hebt.
Voeg de ricotta bij de saus.  Meng goed dooreen.
Schep de pasta in een voorverwarmde schotel en overgiet met de saus.  Dien op met wat geraspte grana of parmezaan.

Buon appetito!

16:29 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.