13-11-04

Lasagne alle verdure (Lasagne met groenten)

Ingrediënten :
ca. 500 gr lasagne - 1 bosje gemengde kruiden - 1 prei - 1 ui - 1 selder - 1 rode paprika - 1 groene paprika - 1 gele paprika - 100 gr erwtjes - 3 wortels - bloem - ca. 250 gr boter - ca. 1/2 liter melk - nootmuskaat - pezper - zout - gemalen grana padano of parmezaan

Bereiding :
Maak een bechamelsaus.  Smelt 150 gr boter. Roer er de bloem doorheen.  Laat enkele minuten op het vuur staan en giet er, al roerend, geleidelijk de koude melk door.  Breng langzaam aan de kook.  Kruid met zout en nootmuskaat.  Laat nog 5 - 10 minuten verder koken, terwijl je blijft roeren.  Houd de saus warm.
Reinig en was alle groenten en snijd ze in blokjes.
Smelt 50 gr boter.  Voeg de groenten toe.  Kruid met peper en zout en de gemengde kruiden.  Laat ca. 15 minuten op een matig vuur koken.
Kook de lasagnevellen enkele minuten in gezouten water.  Leg een laag in een beboterde ovenschotel.  Bedek met een laag groenten en enkele lepels bechamelsaus.
Leg er een volgende laag lasagnevellen op en ga zo verder.  Eindig met bechamelsaus.
Bestrooi met gemalen parmezaan en de rest van de boter in vlokjes.
Bak ca. 20 minuten in een oven van 180°C.

Buon appetito!

16:52 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.