14-11-04

Fettuccine con pancetta, olive e peperoni (Fettuccine met pancetta, olijven en paprika's)

Ingrediënten :
400 gr fettuccine - 120 gr pancetta (buikspek) - 1 ui - 3 paprika's - 1 klein blik gepelde tomaten - 3 eetlepels olijfolie - 1 teentje look - 1/2 chilipepertje - geraspte parmezaan - zout - groene olijven

Bereiding :

Hak de ui, de look en het chilipepertje fijn.  Snijd het spek in reepjes en bak alles in de hete olie.
Was de paprika's.  Verwijder de zaadjes en zaadlijsten snijd ze in fijne reepjes.  Voeg ze, samen met de tomaten, bij het spek.  Kruid met zout.  Laat de saus, afgedekt, op een zacht vuur 15 minuten sudderen.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim gezouten water.  Giet af en schep over in een voorverwarmde schotel.  Meng met de saus.
Voeg enkele olijven toe en bestrooi met geraspte parmezaan.

Buon appetito!

14:47 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.