14-11-04

Lasagne di pesce (Lasagne met vis)

Ingrediënten :
ca. 400 gr lasagnevellen - 500 gr vis zonder graten - 125 gr St. Jakbosvruchten - 500 gr gepelde garnalen -125 gr boter - 1 prei - 30 gr bloem - 1/2 liter melk - 1/2 liter droge witte wijn - 150 gr geraspte pecorino - peper - zout - 125 ml room - 60 gr geraspte parmezaan - 2 lepels gehakte peterselie

Bereiding :
Verwarm de oven op 180°C.
Kook de lasaggnevellen enkele minuten voor in gezouten water.
Snijd de vis in grove stukken.
Smelt de boter in een grote pan.  Snijd de prei in ringen en bak ze een minuutje in de boter.  Voeg de bloem toe en roer dit een minuut goed dooreen. Voeg dan melk en wijn toe en blijf goed roeren.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook en meng tot de saus ingedikt is.  Verlaag het vuur.  Laat nog 3 minuten sudderen.  Haaal de pan van het vuur.  Voeg de pecorino toe en kruid met peper en zout.  (Houd ca. 1/4 van de saus apart).
Zet de pan met de rest van de saus terug op het vuur.  Voeg de vis toe.  Laat 1 minuut opwarmen en haal de pan terug van het vuur.
Bekleed een ovenschotel met lasagnevellen . Zorg ervoor dat er geen plaats openblijft.  Strijk 1/3 van de saus hierover uit.
Daarop komt een laag lasagnevellen en een laag saus.  Ga verder tot allle saus opgebruikt is.  Eindig met een laag lasagnevellen.
Giet de overgehouden bechamelsaus erover.  Bestrooi met parmezaan en peterselie.  Laat ca. 25 minuten bakken in de oven of tot het oppervlak een mooie egale kleur gekregen heeft.

Buon appetito!

15:38 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.