14-11-04

Penne rigate con ragù di coniglio e funghi (Penne rigate met ragout van konijn en paddestoelen)

Ingrediënten :
500 gr konijn, in stukken gesneden - 400 gr penne - 1 fles rode wijn - 6 peperbolletjes - tijm - selder - 1 ui - 50 gr gedroogde morieljes (of andere paddestoelen bijv. eekhoorntjesbrood) - 250 ml room - 50 gr spek - bloem - 50 gr boter - peper - zout

Bereiding :

Doe de stukken konijn, zonder beentjes, in een kom.  Overgiet met de wijn.  Voeg peperbolletjes, tijm en selder toe.  Laat 10 uur marineren.
Snijd het spek in blokjes.  Bak dit, samen met de fijngesnipperde ui in de boter.
Haal het konijn uit de marinade.  Laat uitlekken en bak de stukken bruin bij het spek.  Kruid met peper en zout.
Voeg beetje bij beetje de marinade toe en laat het vlees minstens 1/2 uur garen.
Kook de pasta beetgaar en giet af.
Laat een lepel boter smelten in een pan.  Voeg een lepel bloem toe en laat dit goed warm worden. Roer om met een houten lepel en voeg dit mengsel bij het vlees.
Week de gedroogde paddestoelen in warm water.  Spoel ze goed af om alle vuil te verwijderen en voeg ze bij de saus.  Laat alles nog 5 minuten garen.  Voeg op het laatste de room toe  Kruid met paper en zout.
Meng de pasta met de ragout en dien onmiddellijk op.

Buon appetito!

15:16 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.