14-11-04

Spaghetti allo zafferano con frutti di mare (Spaghetti met saffraan en zeevruchten)

Ingrediënten :
400 gr spaghetti - 800 gr gemengde zeevruchten (diepvries) - 400 gr gepelde gamba's - 2 teentjes look - 1 chilipepertje - 1 lepel saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes - olijfolie - gehakte peterselie

Bereiding :

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de zeevruchten toe.  Laat enkele minuten opwarmen tot de schelpen open zijn.  Filter het kookvocht.
Verhit 4 - 5 eetlepels olijfolie en fruit hierin, op een zacht vuur de look en het fijngehakte pepertje.  Haal de look uit en voeg de gamba's toe.  Laat enkele minuten bakken voeg dan de zeevruchten toe.  Giet er het gefilterde kookvocht bij met de saffraan en meng goed dooreen.  Verlaag het vuur en meng de vis met de peterselie.
Ondertussen koook je de spaghetti beetgaar.  Giet af  (houd 1 lepel van het koookvocht bij) en meng de met zeevruchten.  Besprenkel met een scheutje olijfolie en met een lepel kookvocht van de spaghetti.  Meng dooreen en dien onmiddellijk op.

Buon appetito!

15:01 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.