14-11-04

Ziti alla boscaiola (Ziti van de houthakker)

Ingrediënten :
400 gr ziti - 6 dikke sneetjes gerookt spek - 200 gr champignons - 2 eetlepels olijfolie - 500 ml room - 1 gehakte ui - 1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding :
Verwijder het zwoerd van het spek en snijd het spek in blokjes.
Reinig de champignons en snijd ze in schijfjes.
Bak het spek en de champignons, onder voortdurend roeren, 5 minuten in de hete olie.  Voeg een beetje room toe en meng goed dooreen met een houten lepel, zodat de blokjes spek niet aanbakken.
Voeg er de rest van de room bij en laat de saus 15 minuten inkoken.  Tenslotte meng je er de fijngesnipperde ui bij en roert alles goed dooreen.
Ondertussen kook je de pasta beetgaar in ruim gezouten water.  Giet ze af en schep ze over in een voorverwarmde schotel.  Giet er de saus over en meng goed dooreen.
Bestrooi met vers gehakte peterselie en dien onmiddellijk op.

Buon appetito!

15:58 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.