15-11-04

Gnocchi di spinaci e ricotta (Gnocchi van spinazie en ricotta)

Ingrediënten :
Gnocchi : 400 gr spinazie - 500 gr ricotta - 4 eieren - 175 gr bloem - nootmuskaat - peper - zout
Saus : 1/2 courgette - 1/2 wortel - 1 kleine selderstengel - 50 gr pancetta (buikspek) - 1 klontje boter - 1 eetlepel olijfolie - 100 ml bouilon - geraspte parmezaan - peper - zout

Bereiding :
Kook de spinazie in gezouten water.  Giet goed af.  Leg ze in ijswater.  Giet opnieuw goed af en hak ze fijn.
Giet de ricotta af.
Snijd de courgette, selder en wortel in reepjes.  Snijd het spek fijn.
Doe de boter in een pan met een lepel ollijfolie.  Bak het spek hierin en voeg alle groenten voor de saus toe.  Laat op een matig vuur bakken.
Als alle groenten gaar zijn, voeg je de bouillon toe en laat op een zacht vuurtje inkoken.
Maak ondertussen de gnocchi klaar.
Met een mixer of keukenrobot meng je de spinazie, ricotta, eieren , bloem, nootmuskaat, peper en zout.  Schep het mengsel over in een patisseriezak.
Breng voldoende water aan de kook, met wat zout en olijfolie.  Duw het mengsel uit de zak en snijd stukjes van ca. 2 cm af, zodat je de gnocchivorm hebt.  Laaat ze in het water glijden.   Als ze gaar zijn (als ze komen bovendrijven, duurt ca. 3 minuten), haal je ze met een schuimspaan uit het water en voegt ze bij de saus.  Voeg wat olijfolie toe.
Schep over in een voorverwarmde schotel.  Bestrooi met geraspte parmezaan en versgemalen peper.

Buon appetito!

11:17 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.