15-11-04

Pappardelle con involtini (Pappardelle met vleesrolletjes)

Ingrediënten :
450 gr varkensfilet - 125 gr fetakaas - 2 lepels verse salie - 4 lepels verse peterselie, fijngehakt - peper - zout - 75 gr boter - 1 ui, in fijne ringen gesneden - 150 ml droge witte wijn - 150 ml kippenbouillon - 150 ml verse room - 400 gr pappardelle - salieblaadjes voor de versiering.

Bereiding :
Snijd het varkensvlees in 4 gelijke stukken.  Klop het vlees plat tot een dikte van 3 mm.
Meng de feta met 1 lepel salie en 2 lepels peterseie tot je een creme hebt.  Kruid met peper en zout.
Verdeel dit mengsel over het vlees.  Rol de sneetjes op en sluit ze met een tandenstoker.
Laat de helft van de boter smelten.  Fruit de ui hierin 4 - 5 minuten.  Voeg de vleesrolletjes toe en laat ze 2 - 3 minuten bakken tot ze rondom rond verkleurd zijn.
Giet er de witte wijn en bouillon over.  Breng aan de kook.  Voeg de overblijvende kruiden en room toe.  Dek af en laat op een zacht vuur 10 - 15 minuten sudderen of tot het vlees gaar is.
Kook ondertussen de pasta beetgaar.  Giet af en meng met de overgebleven boter.
Haal de vleesrolletjes uit en snijd ze in schijfjes.
Schep de pasta over in voorverwarmde borden.  Leg er de vleesrollejtes en wat saus over.  Versier elk bord met wat salieblaadjes en dien onmiddellijk op.

Buon appetito!

10:37 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.