15-11-04

Penne con melanzane e ricotta (Penne met aubergines en ricotta)

Ingrediënten :
400 gr penne - 2 aubergines - paper - zout - olijfolie - 600 gr tomatensaus - 250 gr ricotta - 50 gr verse basilicum

Bereiding :
Snijd de aubergines in fijne schijven.  Bestrooi ze met zout.  Leg ze in een vergiet met een gewicht erbovenop en laat ca. 1 uur uitlekken of tot al het water verdwenen is.  Spoel af en droog ze goed af met keukenpapier.
Verhit de olie.  Bak de aubergineschijven tot ze goudbruin zijn.  Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de tomatensaus.
Kook de pasta beetgaar.  Giet af en meng onder de tomatensaus met de helft van de ricotta en de helft van de basilicumblaadjes.
Schep dit mengsel over in een voorverwarmde schotel.  Leg de aubergineschijven erop en bestrooi met de rest van de ricotta en basilicumblaadjes.  Dien onmiddellijk op.

Buon appetito!

10:22 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.