08-02-05

Farfalle al ragù di scampi e zucchine con burro di tartuffo (Farfalle met ragout van scampi en courgettes met truffelboter)

Ingrediënten : 
400 gr farfalle (indien mogelijk verse eierpasta) - 300 gr courgettes - 500 gr garnaalstaarten - 8 langoustines - 1 potje truffelboter - 2 teentjes look - olijfolie - zout - zwarte peper - droge witte wijn

Bereiding :
Rasp de courgettes.   Pel de garnaalstaarten en hak ze fijn.
Warm de olijfolie op in een grote pan.   Voeg er de knoflook bij en de geraspte courgettes bij.   Kruid met zout en laat enkele minuten bakken.
Voeg er dan de gehakte garnaalstaarten bij en een lepeltje truffelboter.   Laat ca. 10 minuten op het vuur staan.
Houd deze ragout apart en bak de langoustines enkele minuten in dezelfde pan.   Kruid met zwarte peper en voeg een glas witte wijn toe.   Laat nog ca. 5 minuten verdampen.   Doof het vuur en voeg wat truffelboter bij.
Snijd een courgette in schijfjes voor de versiering.
Kook de pasta beetgaar en meng ze met de rest.   Dien onmiddellijk op.

Buon appetito!

Recept : Cookaround

16:44 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.