21-02-05

Polenta uit Lombardije

Polenta alla lodigiana of Arlecchini di Polenta
Hiervoor vervang je in het basisrecept het water door melk (1/2 liter per 100 gr meel).  Als de polenta afgekoeld is, snij je vormpjes uit. Je snijdt dezelfde vormpjes uit de kaas (fontinakaas – gruyèrekaas).  Die leg je tussen 2 schijfjes polenta.  Druk de randen goed aan.  Haal ze door witte bloem, een losgeklopt ei en tenslotte door broodkruim.  Bak ze in de olijfolie tot ze goudbruin zijn en je hebt een origineel aperitiefhapje.

Polentina valtellina of polenta taragna
In plaats van maïsmeel, gebruik je 1/3 maïsmeel en 2/3 boekweitmeel.  Op het einde meng je 100 gr boter en 100 gr kaas (taleggio, mozzarella of bel paese, in reepjes gesneden) door de polenta.  Je kunt dit warm opdienen met enkele blaadjes salie of laten afkoelen en dan in plakken snijden en bakken of grillen.

Buon appetito !

14:52 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.