23-02-05

Tortelli di zucca (Tortelli met pompoen)

Ingrediënten :
350 gr eierpastadeeg - 1 ei om het deeg te bestrijken
Voor de vulling : 500 gr pompoenvruchtvlees - 150 gr geraspte parmezaan - peterselie - 1 ei - nootmuskaat - zout - peper - 3 à 5 amaretti (amandelkoekjes = facultatief)
Voor het op smaak brengen : 80 gr boter - 40 gr geraspte parmezaan

Bereiding :
Snijd de pompoen in stukken van 3 - 4 cm dikte. Leg ze in een ovenschotel en zet ze ca. 30 minuten in een oven van 180°C.
Haal de pompoen uit de oven, draai ze door een groentenzeef of mix ze in de robot.  Voeg de kaas, het ei, de gehakte peterselie, zout, peper, nootmuskaat en de koekjes toe.  Meng alle ingrediënten goed dooreen.
Rol het pastadeeg uit tot een breedte van ca. 12 cm.
Op de ene helft leg je de vulling, met een lepeltje maak je op regelmatige afstand hoopjes.  Bestrijk de andere helft met het losgeklopte ei.  Plooi deze helft over de hoopjes.  Druk de pasta aan met de vingers om het deeg goed te sluiten en snijd de tortelli met een pastawieletje.
Leg de tortelli op het werkvlak waarop je bloem gestrooid hebt en laat ze drogen.
Ondertussen laat je de boter smelten met de gehakte peterselie.
Kook de tortelli in gezouten water.  Als ze bovendrijven, haal je ze uit het water met een schuimspaan.  Leg ze in een serveerschotel en overgiet met de boter en bestrooi met parmezaan.  Dien warm op.

Buon appetito !

Recept : Zia Cecilia

15:12 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.