13-03-05

Fusilli con vongole, pomodorini e broccoletti (Fusilli met venusschelpen, kerstomaatjes en broccoli)

Ingrediënten :
400 gr fusilli - 500 gr venusschelpen - 400 gr broccoli - 8 kerstomaatjes - 1 teentje look - 1/2 glas droge witte wijn - 1 bosje gehakte peterselie - 1 eetlepel olijfolie - peper - zout

Bereiding :
Was de venusschelpen grondig.  Doe ze in een pan met het teentje look .  Leg het deksel op de pan en laat ze op een hevig vuur openkomen.
Haal ze uit de pan.  Filter het kookvocht en doe alles terug in de pan.
Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en overgiet met de witte wijn.  Laat inkoken en haal er dan het teentje look uit.
Bestrooi met peterselie en meng dooreen.
Was de broccoli.  Snijd ze in roosjes.
Kook de pasta beetgaar samen met de broccoli.  Giet af en meng ze onder de venusschelpen.
Besprenkel met olijfolie.  Kruid met peper en schep over in een voorverwarmde schotel.

Buon appetito !

13:23 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.