13-03-05

Gigli con cozze e zucchine (Gigli met mosselen en courgettes)

Ingrediënten :
400 gr gigli - 1 kg mosselen - 2 courgettes - 1 teentje look - 1/2 glas droge witte wijn - 3 eetlepels olijfolie - peper - zout

Bereiding :
Was de mosselen grondig schoon.  Doe ze in een pan, overgiet met de witte wijn.  Leg het deksel op de pan en laat de mosselen openkomen.  Haal ze uit hun schelp en filter het kookvocht.
Was de courgettes en snijd ze in dunne schijfjes in de langrichting.  Blancheer ze enkele minuten in kokend water.
Warm de olie op en doe er het geplette teentje look bij.  Kruid met peper en zout en giet er het gefilterde kookvocht van de mosselen bij.  Breng aan de kook en laat lichtjes inkoken.  Voeg de mosselen en courgettes bij en laat enkele minuten op smaak komen.
Kook ondertussen de pasta beetgaar.  Giet af en meng ze onder de mosselen.  Kruid bij met peper en dien op.

Buon appetito !

15:13 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.