13-03-05

Maccheroni con cozze, pangrattato e peperoncino (Maccheroni met mosselen, paneermeel en chilipepertje)

Ingrediënten :
400 gr maccheroni - 1 kg mosselen - 1 bosje peterselie - 1 teentje look - 1/2 glas droge witte wijn - 5 eetlepels olijfolie - 4 eetlepels paneermeel - 1 rood chilipepertje - zout

Bereiding :
Maak de mosselen grondig schoon. Hak de peterselie fijn met de look.
Doe de mosselen in een pan.  Overgiet met de wijn.  Leg het deksel op de pan en laat ze op een hevig vuur openkomen.
Haal de meeste mosselen uit de schelp.  Laat er een paar over voor de afwerking.
Kook de pasta beetgaar.
Ondertussen warm je de olie op in een andere pan.  Doe er de peterselie en look bij.  Na enkele minuten voeg je de mosselen toe en laat ze een paar minuten op het vuur staan.
Rooster het paneermeel met het fijngehakte chilipepertje (zonder zaadjes).
Giet de pasta af en doe ze bij de mosselen.  Roer een minuutje dooreen.  Schep over in een voorverwarmde schotel.  Leg enkele mosselen in de schelp erbovenop en bestrooi met het paneermeel en pepertje.

Buon appetito !

13:56 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.