13-03-05

Spaghetti cremosi alle cozze (Romige spaghetti met mosselen)

Ingrediënten :
400 gr spaghetti - 1,5 kg mosselen - 2 eetlepels olijfolie - 2 geplette teentjes look - 125 ml witte wijn - 250 ml room - 2 lepels fijngehakte basilicum - peper - zout

Bereiding :
Maak de mosselen grondig schoon onder koud stromend water.  Warm de olijfolie op.  Voeg de look toe en laat 1 minuut fruiten.  Voeg de mosselen bij en giet de wijn erover.  Leg het deksel op de pan en laat koken tot alle mosselen open zijn.  Haal ze uit de pan met een schuimspaan en houd ze warm.
Filter het kookvocht.  Voeg de room erbij.  Strooi de basilicum erover en kruid met peper en zout.  Laat enkele minuten inkoken.
Kook de spaghetti beetgaar.  Giet af en meng onder de saus.
Schep over in voorverwarmde borden en dien op.

Buon appetito !

15:34 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.