15-03-05

Bucatini con le cozze (Bucatini met mosselen)

Ingrediënten :
400 gr bucatini - 1 kg mosselen - 500 gr tomaten - droge witte wijn - 4 eetlepels olijfolie - 1 teentje look - gehakte peterselie - gehakte marjoraan - gehakte tijm - peper - zout

Bereiding :
Was de mosselen goed af onder koud stromend water.  Warm 2 eetlepels olie op met een vinger witte wijn en de look.  Doe de mosselen in de pan.  Zet het deksel op en laat de mosselen op een hevig vuur openkomen.
Haal de mosselen uit hun schelp en filter het kookvocht.
Was de tomaten snijd ze in blokjes. Warm de rest van de olie op en doe er de tomaten in.  Kruid met peper en zout, de gehakte peterselie, marjoraan en tijm.  Voeg de mosselen toe met een pollepel van het koookvocht en laat enkele minuten inkoken.
Kook ondertussen de pasta beetgaar.  Giet af en voeg ze bij de mosselen.  Laat nog een minuutje op het vuur staan.
Schep over in voorverwarmde borden en dien op.

Buon appetito!

14:52 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.