15-03-05

Farfalle con capesante (Farfalle met sint-jakobsschelpen)

Ingrediënten :
400 gr farfalle - 300 gr tomatenpuree - 16 sint-jakbosschelpen - 1 sjalot - 1 bosje gehakte peterselie - 1/2 glas droge witte wijn - olijfolie - peper - zout

Bereiding :
Hak de sjalot fijn.  Warm wat olijfolie op en fruit de sjalot hierin.  Begiet met de witte wijn en laat verdampen.  Voeg dan de tomatenpuree toe.  Kruid met peper en zout en laat de saus inkoken.
Haal met een scherp mes de sint-jakobsvruchten uit de schelp (Je kan ook diepvries gebruiken) en voeg ze bij de tomatensaus.  Laat enkele minuten koken.
Kook ondertussen de pasta beetgaar.  Giet af en meng ze voorzichtig onder de saus.
Schep over in voorverwarmde borden, bestrooi met peterselie en dien op.

Buon appetito !

12:06 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.