15-03-05

Spaghetti con calamari, capperi e olive (Spaghetti met inktvis, kappertjes en olijven)

Ingrediënten :
400 gr spaghetti - 500 gr inktvisringen - 40 gr kappertjes - 50 gr ontpitte zwarte olijven - 1/2 glas droge witte wijn - 4 eetlepels oljfolie - 1 visbouillonblokje - 1 bosje peterselie - 4 sjalotten - peper - zout

Bereiding :
Maak de inktvisjes schoon.  Snijd ze in stukken (Je kan ook diepvriesinktvisringen gebruiken).  Snijd de sjalotten fijn.
Warm de olie op.  Fruit de sjalotten hierin zachtjes en overgiet met wat witte wijn.  Als de sjalotten glazig worden, voeg je de inktvis toe en laat enkele minuten bakken.  Blijf roeren met een houten lepel.
Overgiet met de rest van de witte wijn en laat op een hevig vuur verdampen.
Verkruimel het bouillonblokje over de inktvis.  Voeg 2 pollepels warm water toe en laat ca. 20 minuten koken.  Voeg indien nodig nog wat warm water toe.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar.
5 minuten vooraleer de inktvis klaar is, voeg je de kappertjes, de ontpitte olijven, de gehakte peterselie, peper en zout toe.
Giet de pasta af.  Meng ze voorzichtig onder de saus.  Schep over in voorverwarmde borden en dien op.

Buon appetito!

15:02 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.