17-03-05

Linguine cozze, vongole e zucca (Linguine met mosselen, venusschelpen en pompoen)

Ingrediënten :
400 gr linguine - 500 gr mosselen - 400 gr venusschelpen - 300 gr pompoenvruchtvlees - 2 lepels olijfolie - 1 teentje look - 1/2 glas witte wijn - 1/4 l groentenbouillon - gehakte peterselie - peper - zout

Bereiding :
Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes.  Stoof ze aan in wat olijfolie.  Overgiet met de bouillon en laat ze koken tot ze zacht zijn.  Draai ze door een groentenzeef en filter ze nog eens om een gladde creme zonder draden te krijgen.
Kook de pasta beetgaar.
Fruit het geplette teentje look in wat olie en zodra het teentje bruin begint te kleuren, haal je de look eruit en voegt de gekuiste mosseleen en venusschelpen toe.  Overgiet ze met de witte wijn.  Kook ze tot ze openkomen. Haaal het deksel van de pan. Zodra de wijn verdampt is, bedek je alles met de pompoencreme. Meng dooreen.
Giet de pasta af en meng voorzichtig onder de mosselen.
Bestrooi met peterselie en dien op.

 Buon appetito!

Recept : : Tutti primi di Max

13:29 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.