17-03-05

Penne zucca e zola (Penne met pompoen en gorgonzola)

Ingrediënten :
400 gr penne - 400 gr pompoen - 200 gr romige gorgonzola - 150 gr spek in een dikke plak - olijfolie - 20 gr boter - zzout - peper

Bereiding :
Schil de pompoen.  Haal de zaden eruit.  Snijd het vruchtvlees in blokjes en blancheer ze 5 minuten in niet gezouten water.  Giet ze af en leg ze op een keukenhanddoek om uit te lekken.
Snijd het spek in even grote blokjes als de pompoen.  Bak het spek en de pompoen op een hevig vuur in een pan met olijfolie tot ze beginnen kleuren (ca. 5 minuten).  Zet het vuur wat lager en bak nog 10 minuten.
Snijd de gorgonzola in blokjes.  Meng ze met de boter en laat ze au bain marie smelten tot je een creme hebt.  Voeg het spek en de pompoen toe.
Kook de pasta beetgaar.  Giet af en schep over in een voorverwarmde schotel.  Giet er de saus over.
Bestrooi eventueel met parmezaan.

 Buon appetito!

Recept : : Tutti primi di Max

13:19 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.