14-04-05

Conchiglie con spinaci e ricotta (Conchiglie met spinazie en ricotta)

Ingrediënten :
400 gr conchiglie - 500 gr spinazie - 1 eetlepel pijnboompitten - 1 eetlepel rozijnen - 1 teentje look - 1 ui - 30 cl olijfolie - 100 gr ricotta -peper - zout

Bereiding :
Was de spinazie en droog ze goed af.  Blancheer ze 1 minuut in kokend water.  Giet af.  Laat ze afkoelen en knijp ze goed uit.
Warm de olie op.  Laat het geplette teentje look erin kleuren.  Als de look gekleurd is, haal je hem eruit en doet de gesnipperde ui in de pan met de pijnboompitten en de grof gehakte rozijnen.  Laat ca. 10 minuten op een matig vuur sudderen.  Voeg dan de spinazie toe en laat nog 10 minuten op het vuur staan.  Roer af en toe dooreen.
Ondertussen kook je de pasta beetgaar.
Bewerk de ricotta met een vork.  Voeg zout en versgemalen peper toe.  Leng aan met een pollepel van het kookvocht van de pasta.
Giet de pasta af en meng met de ricotta en de spinazie.
Schep over in voorverwarmde borden en dien op.

Buon appetito!

14:51 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.