14-04-05

Fusilli ai porri (Fusilli met prei)

Ingrediënten :
400 gr fusilli - 8 preistengels - 2 lepels boter - 4 lepels olijfolie - 1 fijngehakte ui - 1 fijngehakt teentje look - 100 gr buikspek in blokjes - 250 ml water - peper - zout - 1 eierdooier - suiker - 2 lepels geraspte pecorino

Bereiding :
Maak de prei schoon.  Gebruik enkel het wit van de prei en snijd het in ringen.
Warm de boter en olie op.  Fruit de ui en look hierin.  Voeg het spek toe en laat dit kleuren.  Voeg daarna de prei en het water toe (het mag ook kookvocht van de pasta zijn).
Zet het vuur wat lager en laat de saus sudderen tot de prei zacht is.  Kruid met peper en zout en voeg de eierdooier en een heel klein beetje suiker toe.   Meng goed dooreen en haal van het vuur.
Kook ondertussen de pasta beetgaar.  Giet af en meng onder de saus.
Schep over in voorverwarmde borden.  Bestrooi met geraspte pecorino en dien op.

Buon appetito!

14:09 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.