14-04-05

Sedani con asparagi e acciughe (Sedani met asperges en ansjovis)

Ingrediënten :
400 gr sedani - 500 gr groene asperges - 1 sjalot - 4 gezouten ansjovisfilets - 4 tomaten - 60 ml olijfolie - 50 gr geraspte parmezaan - peper - basilicum

Bereiding :
Maak de asperges schoon.  Snijd het harde uiteinde af.  Bind ze samen met keukendraad en kook ze in gezouten water gedurende ca. 15 minuten of tot ze gaar zijn.  Laat ze uitlekken.  Houd er een paar apart voor de versiering en snijd de rest in stukken van ca. 3 cm.
Kook de pasta beetgaar.
Hak de ansjovisfilets fijn.  Pel de tomaten.  Haal de zaadjes eruit en snijd de tomaten in stukjes.
Warm de olie op in een pan.  Fruit de fijngesneden sjalot hierin.  Voeg de asperges toe, daana de tomaten en ansjovis en kruid met peper.
Giet de pasta af.  Meng ze onder de asperges.  Bestrooi met parmezaan en versier met basilicumblaadjes en de overgehouden asperges.  Dien warm op.

Buon appetito!

12:42 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.