14-04-05

Tagliatelle ai carciofi con ricotta e zafferano (Tagliatelle met artisjokken, ricotta en saffraan)

Ingrediënten :
400 gr tagliatelle - 5 artisjokken - 1 teentje look - 300 gr ricotta - 2 doosjes saffraanpoeder of saffraandraadjes - olijfolie - geraspte parmezaan - peper - zout - 1 citroen

Bereiding :
Maak de artisjokken schoon en snijd ze in dunne plakjes.  Leg ze in water met citroensap zodat ze niet verkleuren.
Fruit de look in olijfolie.  Voeg de artisjokken toe.  Doe er een half glas water bij.  Dek de pan af en laat koken tot de artisjokken zacht zijn.
Kook de pasta beetgaar.
Doe 2 - 3 lepels van het kookwater, waarin je de saffraan opgelost hebt, bij de ricotta.  Meng dooreen tot de ricotta saffraangeel is.
Giet de pasta af en meng ze enkele minuten op een zacht vuur met de artisjokken en de ricotta.  Kruid met peper en zout.
Schep over in voorverwarmde borden en bestrooi met parmezaan.

Buon appetito!

14:32 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.