21-04-05

Ravioli di ricotta (Ravioli met ricotta)

Ingrediënten :
400 gr verse eierpasta - 1 eiwit
Voor de vulling : 300 gr ricotta - 40 gr geraspte parmezaan - 1 eierdooier - gehakte peterselie - zout - nootmuskaat - de geraspte schil van een citroen
Voor de saus : gesmolten boter en salie

Bereiding :
Maak de vulling door de ricotta te mengen met de eierdooier, de peterselie, geraspte kaas, zout, nootmuskaat en de geraspte citroenschil.
Rol het deeg dun uit.  Snijd cirkels uit en leg op elke cirkel in het midden een lepeltje van het ricottamengsel.  Strijk de randen van de rondjes in met het eiwit en plooi ze dubbel.
Kook de ravioli in gezouten water en haal ze uit met een schuimspaan als ze bovendrijven.
Dien op met gesmolten boter en salie.

Buon appetito !

Recept : Zia Cecilia

13:48 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.