21-04-05

Rigatoni ai profumi dell'estate (Rigatoni met de geur van de zomer)

Ingrediënten :
400 gr rigatoni - 3 courgettes - 1 rode paprika - 1 gele paprika - 1 teentje look - 3 blaadjes salie - 3 takjes rozemarijn - 1 koffielepel oregano - 1 handvol peterselie en basilicum - 1/2 glas olijfolie - zout

Bereiding :
Hak de rozemarijn, oregano en salie heel fijn.  Voeg het teentje look toe, wat zout en de olie.  Bewaar alles in een gesloten potje gedurende 6 - 7 uur.
Snijd de paprika's en courgettes in fijne reepjes.
Breng water aan de kook in een ruime pan.  Als het water kookt, doe je er zout bij en doet er de paprika's en courgettes bij.  Zodra het water weer begint te koken, voeg je de pasta toe en kookt alles beetgaar.  Giet af.
Giet er de kruidenolie over (Haal eerst het teentje look eruit).  Voeg dan de gehakte peterselie en basilicum toe en eventueel nog wat olijfolie.  Meng 3 minuttjes op een zacht vuur.

 Buon appetito!

Recept : : Tutti primi di Max

Tip : Als je overschot hebt, kan deze pasta ook koud (niet rechtstreeks uit de koelkast!) eten.

14:07 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.