25-04-05

Gnocchi con pomodorini (Gnocchi met kerstomaatjes)

Ingrediënten :
ca. 800 gr gnocchi - 600 gr kerstomaten - enkele takjes tijm - enkele takjes majoraan - basilicum - 2 lepels suiker - 120 gr boter - witte wijn - peper - zout

Bereiding :
Bereid de gnocchi volgens het basisrecept.
Was de kruiden en hak ze fijn.  Meng ze met 80 gr zachte boter.  Kruid met peper en zout.
Was de tomaatjes en snijd ze in 4.  Haal de zaadjes er niet uit.  Bak ze in de rest van de boter.
Bestrooi met de suiker.  Laat ze karamelliseren en overgiet ze met wat witte wijn (of als je een zoetzure smaak wilt, vervang je de wijn door zijn).  Kruid met zout en laat de saus inkoken.
Kook de gnocchi gaar.  Meng ze met de stukjes kruidenboter en schep ze op een serveerschotel.  Werk af met de tomaatjes en de saus en dien op.

Buon appetito!

13:37 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.