27-04-05

Gnocchi alla romana (Romeinse gnocchi)

Ingrediënten : 
125 gr tarwegriesmeel - 0,5 liter melk - 1 ei - 60 gr boter - 80 gr Emmenthal of Gruyère - 80 gr parmezaan -  peper - zout - nootmuskaat

Bereiding :
Doe de melk in een pan.  Kruid met peper, zout en nootmuskaat.  Breng op een matig vuur aan de kook.
Als de melk begint te koken, doe je er beetje bij beetje het griesmeel bij, van het vuur weg.  Roer daarna zonder ophouden gedurende 10 minuten op een laag vuur.
Haal de pan van het vuur en voeg het ei,  30 gr boter en de helft van de Emmenthal en de helft van de parmezan toe.
Giet het mengsel in een ingeboterde vorm van 22 cm.  Maak het oppervlak egaal met een spatel, ingewreven met boter of spreid het mengsel uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van 1 cm.  Laat afkoelen.
Warm de oven voor op 180°C.
Snijd de gnocchi in niet al te kleine vierkantjes. Leg ze in een ingeboterde ovenschotel. Bestrooi met de rest van de Emmenthal, parmezaan en vlokjes boter.
Zet 30 minuten in de oven. Dien op met een eenvoudige tomatensaus.

Buon appetito!

Tip 1 : Om tijd te besparen, kan je het griesmeel de dag voordien bereiden. De dag erna snijd je de gnocchi en gratineert ze in de oven.
Tip 2 : Samen met het ei en de Emmenthal voeg je blokjes ham toe. Zo krijg je een komplete maaltijd.
Tip 3 : Je kan in plaats van vierkantjes ook vormpjes uitsteken met koekjesvormen. Leuk voor de kinderen.

11:10 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.