02-05-05

Trofiette con vongole e zucchine (Trofiette met venusschelpen en courgettes)

   
    Ingrediënten :  400 gr trofiette - 1 kg venusschelpen - 400 gr courgettes - 1 bosje peterselie - 3 teentjes look - 1 glas droge witte wijn - olijfolie - peper -zout    Als je verse venusschelpen gebruikt, kan je ze de dag voordien in water zetten.  Af en toe het water verversen. Diepvriesschelpen kan je wassen en op kamertemperatuur laten ontdooien.
   

 Fruit 2 teentjes look in de olijfolie.

Voeg de venusschelpen en de wijn toe.
   
   Zet het deksel op de pan en laat de venusschelpen openkomen.  Haal de venusschelpen uit.  Filter  het kookvocht en haal de venusschelpen uit de schelp.  Houd er enkele over voor de versiering.
 
  In dezelfde pan fruit je een teentje look.
   
   Voeg dan de geraspte courgettes toe.    Laat enkele minuten stoven en voeg een pollepel van het kookvocht van de venusschelpen toe.
   
    Laat verder stoven.  Doe er de venusschelpen en nog wat kookvocht bij.  Kook ondertussen de pasta beetgaar.
   
    Strooi de fijngehakte peterselie en peper over de venusschelpen.
  Meng de pasta met de saus en dien op.

Buon appetito!

Recept : Cookaround

10:47 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.