03-05-05

Paglia e fieno con funghi e aglio (Tweekleurige tagliatelle met paddestoelen en look)

Ingrediënten :
400 gr paglia e fieno (tweekleurige tagliatelle) - 250 gr spinazie (diepvries) - 60 gr ongezouten pistachenoten - 250 gr champignons - 1 busseltje lente-uitjes - 2 teentjes look - 3 eetlepels olijfolie - 125 gr mascarpone - 4 eetlepels room - 2 eetlepels basilicum - peper - zout - enkele verse basilicumblaadjes

Bereiding :
Fruit de fijngesneden uitjes en look enkele minuten in 2 eetlepels olijfolie.  Voeg de in plakjes gesneden champignons toe.  Doe het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen.
Ontdooi de spinazie op kamertemperatuur.  Knijp ze uit.
Kook de tagliatelle beetgaar.
Voeg de spinazie bij de champignons.  Laat enkele minuten op smaak komen.  Voeg dan de mascarpone in kleine stukjes toe.  Doe er de room bij.  Roer goed dooreen en zorg ervoor dat de saus niet kookt.
Giet de pasta af.  Meng met de saus.  Kruid met peper en zout.  Roer goed dooreen.  Laat enkele minuten op een zacht vuur staan.
Schep over in voorverwarmde borden.  Bestrooi met de fijngehakte basilicum, pistachenoten en versier met enkele blaadjes basilicum.

Buon appetito!

13:46 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.