03-05-05

Spaghetti alla norma (Spaghetti voor Norma)

Ingrediënten :
400 gr spaghetti - 3 aubergines - grof zout - bloem - olijfolie - 200 gr verkruimelde gezouten ricotta (nodig voor het authentiek recept. Vind je die kaas niet, dan kan je eventueel parmezaan gebruiken) - 12 basilicumblaadjes
Voor de tomatensaus : 700 gr tomaten of 1 blik gepelde tomaten - peper - zout - 1 ui - 2 teentjes look - 20 basilicumblaadjes

Bereiding :
Verwijder de uitenden van de aubergines.  Snijd ze in de langsrichting in schijven van 1 cm.  Bestrooi ze met grof zout.  Leg er een gewicht op en laat 1 uur intrekken.
Maak ondertussen de tomatensaus klaar.  Was de tomaten goed af.  Snijd ze in stukken.  Doe ze in een pan met de ui, de helft van de basilicumblaadjes, wat grof zout en peper. (Geen water toevoegen, tenzij het aanhangende spoelwater van de tomaten).  Laat 5 minuten inkoken  (De tomaten mogen niet uiteenvallen).  Laat uitlekken in een vergiet, maar houd het overtollige vocht bij.
Pureer de groeten.  Fruit de look in wat olijfolie.  Voeg de tomatenpuree toe, eventueel aangelengd met wat van het vocht, en de andere helft van de basilicum.  Laat 15 - 20 minuten op een zacht vuurtje inkoken.
Spoel de aubergines af en droog ze goed af.  Wentel ze even door de bloem, zodat ze minder olie opnemen.  Bak ze met enkele tegelijk in hete olijfolie, ca. 2 minuten per kant.  Leg de grootste schijven apart voor de versiering.  Snijd de andere schijven in niet te dunne reepjes.
Kook de pasta beetgaar.  Giet af.  Meng ze gedurende enkele minuten in een pan met de auberginereepjes en 2 lepels tomatensaus.
Schep over in voorverwarmde borden en bedek met (in volgorde) veel tomatensaus, wat olijfolie, de aubergineschijven, veel geraspte ricotta, 3 - 4 blaadjes basilicum.

Buon appetito!

Recept : Gennarino

14:33 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.