10-05-05

Pennette leggere (Lichte pennette) (koud)

Ingrediënten :
400 gr pennette - 600 gr tomaten - 60 gr sla - 30 gr rucola - 12 ontpitte zwarte olijven - 1 teentje look - 1 rode ui - 15 ml olijfolie - peper - zout

Bereiding :
Pel de tomaten.  Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.  Halveer de olijven.
Hak de ui en look fijn.  Snijd de sla en rucola in reepjes.  Meng alle ingrediënten in een slakom.
Kruid de olie met peper en zout.  Klop de olie wat op met een klopper.
Kook de pasta beetgaar.  Giet af.  Spoel ze onder koud stromend water.  Giet af en meng ze onder de groenten.
Giet de olie erover en meng goed dooreen.  Versier met enkele blaadjes basilicum en wat versgemalen peper.

Buon appetito!

13:30 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.