07-06-05

Fusilli profumo d'estate (Fusilli met de geur van de zomer) (koud)

Ingrediënten :
400 gr fusilli - 120 gr gepelde garnalen - 80 gr maïs uit blik - 1 selderstengel - 1 komkommer - 1 teentje look - 1 ui - peterselie - verse muntblaadjes - bieslook - verse rucola - olijfolie - mayonaise - peper - zout

Bereiding :
Maak de selder schoon en snijd hem in schijfjes. Doe hetzelfde met de komkommer, maar schil hem eerst.
Doe alles in een grote slakom. Voeg de in schijfjes gesneden ui en look toe, de uitgelekte maïs, 2 eetlepels versgehakte kruiden en 3 eetlepels olie. Meng goed dooreen. Dek af en laat 1 uur marineren.
Was de rucola. Snijd ze fijn en houd ze apart.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Besprenkel met wat olijfolie en roer om.
Als ze volledig afgekoeld zijn, meng je ze voorzichtig onder de groenten. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Meng er de gepelde garnalen en rucola onder en kruid bij met peper en zout. Dien op met mayonaise. (Je kan dit gerecht opdienen met verschillende mayonaises : vermengd met ansjovisjes, paprika, tomaten, kappertjes,...)

Buon appetito!

10:50 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.