07-06-05

Tortelloni alle patate (Tortelloni met aardappelen)

Ingrediënten :
Voor de pasta : 250 gr fijne bloem - 2 eieren - zout
Voor de vulling : 500 gr gekookte aardappelen - peterselie - 1 teentje look - olijfolie - 1 dl tomatenpuree - 50 gr boter - 50 gr parmezaan - peper - zout - nootmuskaat
Voor de afwerking : 100 gr boter - 20 verse salieblaadjes - zwarte peper

Bereiding :
Zeef de bloem op een werkvlak. Maak er een kuiltje en breek er de eieren in.  Voeg het zout toe.  Meng de eieren met een vork voorzichtig dooreen.
Kneed het deeg krachtig dooreen tot je een homogeen mengsel hebt.  Maak een bal met het deeg.  Omwikkel die met keukenfolie en laat minstens 2 uur rusten op kamertemperatuur (of nog beter minstens 1 dag in de koelkast bewaren).

Schil de aardappelen.  Kook ze gaar en pureer ze door een groentenzeef.  Voeg de boter in stukjes toe, de parmezaan, nootmuskaat.  Kruid met peper en zout en meng goed dooreen.
Bak het teentje look en peterselie in olie.  Voeg de tomatenpuree toe.  Laat 10 minuten inkoken.  Meng dit met de aardappelpuree.
Neem de deegbal.  Haal hem uit de folie en rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm.  Haal het deeg dan door een pastamachine of rol het verder zo dun mogelijk uit met een deegrol. Plooi het deeg in vier en haal het nog eens door de pastamchine of rol het met de hand uit.  Herhaal dit 3 - 4 maal, tot je een dun deeg van enklee meter hebt.  Snijd het deeg in stukken.
Steek rondjes van 6 - 7 cm diameter uit.  Leg in het midden van elk rondje een hoopje van de vulling.
Met een vinger maaak je de boord nat, plooit het rondje in twee en drukt de randen goed aan.
Kook de tortelloni gedurende 2 - 3 minuten in ruim gezouten water . Ze zijn klaar als ze bovendrijven. Haal ze uit met een schuimspaan, laat ze uitlekken en houd ze warm, terwijl je de overige tortelloni kookt.

Smelt de boter met de salieblaadjes.  Voeg de tortelloni bij.  Schep dooreen.
Van het vuur af, laat je nog een minuutje rusten.
Schep over in voorverwarmde borden.  Bestrooi met parmezaan en versgemalen peper.

Buon appetito!

11:22 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.