13-06-05

Fettuccine, ostriche, gamberetti e rugola (Fettuccine met oesters, garnalen en rucola)

Als je ooit Pompei bezoekt en je wilt eens lekker gaan tafelen, ga dan zeker langs bij
Ristorante President
Piazza Schettini, 12 - 80045 POMPEI (Na)
Tel. 0039 081/8507245

Het klasserestaurant is reeds tientallen jaren in handen van de familie Gramaglia.  Topchef Paolo Gramaglia zorgt voor de exclusieve culinaire hoogstandjes en sommelier Ornella Gramaglia beveelt er de bijpassende wijn aan.
Als voorsmaakje geven we jullie hier dit feestelijk voorgerecht :
Ingrediënten : 250 gr verse fettuccine (zonder eieren) - 12 oesters - 12 verse gepelde grote garnalen - rucola - olijfolie extravergine - 1 teentje look - zout - peper

Bereiding :  (voorbereiding 15 minuten - bereiding : 10 minuten) :
Open de oesters en haal ze uit de schelpen.  Snijd het vruchtvlees van de oesters en de garnalen heel fijn.  Bakdit in de olie met de look en rucola en voeg er op het laatst de versgemalen peper en zout toe.

Kook de pasta beetgaar en meng de fettuccine met de saus.
Bereid individuele porties en werk af met de schelpen en wat verse rucola.

Aanbevolen wijn : Fiano Feudi di San Gregorio

Buon appetito!

Recept : Paolo Gramaglia - ristorante President

10:58 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.